Ironman 70.3 Mallorca


Då vintern har dragits med skador på både höft och knän så var jag väl lite orolig över den tidiga tävlingen på Mallorca i år. Dock med mottot att försöka göra det bästa av situationen och se det mer som en träningstävling lugnade pressen en aning.

Väl nere i soliga Mallorca var det mycket vila och återhämtning på schemat, dock hade jag turen att få joina Next Level på deras tur av cykelbanan redan på onsdagen innan tävlingen. Fick mig ett bra hum om både stigning och påverkan av värmen.

 

 

Tog mig upp men fick råd om att sätta på en 28 kassett bak för att spara lite mer krut till resterande mil samt löpningen. Dagen innan tävling blev det jakt på kasset och landade tillslut hos Cannondale´s pitstop som löste det i ett nafs.

 

 
Klockan ringde strax innan 6 och då vi inte bodde på ett av de hotellen som var kopplade till tävlingen så var vi bara 2 stycken som satt där själva i matsalen och försökte få ner lite banan och rostade mackor med sylt =)
 

Lunkade lugnt och skönt ner till cykelområdet och kittade cykeln, bestämde mig för att tejpa gelsen på ramen istället för ramväska, vilket fungera toppen! Tog oss ner till stranden och kollade in när proffsen kom ur vattnet (med sin löjligt bra tid), fick då även se min inspiration och idol A.Raelert.

 

 
 

Efter att Nicklas startgrupp simmat iväg hade jag 40 min på mig att få på dräkten och ta några uppvärmningstag i vattnet, givetvis hade jag glömt min glide stick i damens ryggsäck, men där var fler som lider av det problemet så fick lånat lite.

 

Simning:
Ställde mig rätt långt fram och långt till vänster för att slippa att bli intryckt förbi bojarna, samt så blir jag hellre omsimmad än att simma över andra :) Började lugnt då min högeraxel fortfarande jämrade sig (smart som man är klättrade vi i rep o annat veckan innan och lyckades rycka min högeraxel)

 

Dock kändes det ändå som att bojarna swisha förbi så tog en snabb blick på min klocka som visade 1.33/100m, fick lite extra boost av självförtroendet och försökte hålla mig under 1.40/100m resterande. Simtid: 32m36s

 

 

Transition 1:

Rätt långt att springa upp till transition, samt väl där säkert 500m bara till cykeln. T1: 6m15s

 

Cykel:

Kom iväg rätt bra och låg rätt bra på det, lyckades dock komma åt knappen på min Garmin så den hoppades över på löpningen, fick nollställa och hade då inte helt koll på hur långt jag cyklat. Tog mig an stigningen på Coll De Feminia och det kändes bra, just att man cyklat den innan och hade lite mer koll på hur långt det var kvar gynnade. Var en hel del som öste på förbi en redan i de första backarna upp som man sedan som en skjöldpadda sakta cyklade förbi när de bränt ut sig =)

 

De vackra vyerna fick en att glömma syran i låren ett flertal gånger och snart var det dags för att rulla ner för berget, här kände jag att mitt liv var viktigare än att skala någon minut på sluttiden så jag tog det lite lugnare och lät våghalsarna och de med bättre bromsar dra förbi. Resterande mil genom härliga små spanska byar var en fröjd, höll rätt bra tempo tyckte jag. Cykeltid: 3h:01m:50s

 

Transition 2:

Här var jag lite småyr och lyckades läsa fel på min run bag, hann till tältet när jag insåg att det inte var mina skor, kidnappa en funktionär på 2 sek för att få tillbaka den andra direkt, som tur var letade ingen efter just den då. T2: 5m:49s

 

Löpning:
Då jag inte hade helt koll på milen under cykelturen så öste jag i mig energi precis innan cykeldelen var klar, vilket resulterade i håll redan efter första kilometern. Sedan höll jag mig till 5:30 tempo och tog ett varv i taget, gick igenom vätskestationerna och mitt knä började inte klaga förrens runt km 14. Vet dock sedan Kalmar hur snabbt tiden tickar när man går så bara att bita ihop och sprang resten. Löptid: 2h:02m:35s

 

Totaltid: 5:49:05

 

 
 
 

 


RSS 2.0