Ironman 70.3 Haugesund Norge

Varit fullt upp sedan min tävling så inte hunnit uppdatera här, men nu är det dax!

Packade bilen full och plasta in cykeln så gott vi kunde och begav oss iväg mot vackra Norge. Jag, 2 polare och pappa blev det som åkte, pappa skulle vara funktionär och polarna hejja så gott dom kunde.

Efter en lååång bilfärd genom hela Norge var vi framme i Haugesund, idylisk stad precis vid havet. Var ont om tid när vi ankomm för jag hade bara någon timme på mig att anmäla mig och checka in cykeln. Gick smidigt och jag kände mig mycket välkommen.

Kvällen bestod av god mat (givetvis ett rejält mål av pasta) och sedan packning av transition påsar inför morgondagen. Hade i en vecka innan tävling kännt mig på gränsen till att bli sjuk med halsont och huvudvärk, dock hade jag lyckats hålla det i schack och jag hoppades att det var mer nerverna som spökade.

RACEDAY var kommen och jag lyckades få i mig lite frukost (svårt att äta så tidigt), iväg och kittade det sista på cykeln och klämde ner mig i våtdräkten, nervös var bara förnamnet. Det var stor uppståndelse och många tävlande nere vid vattnet, tog en sista pepp med polarna och pappa innan jag gick ner för lite uppvärmningssimmning. Redan efter 10-15 simmtag så kändes allt mycket bättre, tänkte mer, det här fixar jag!

Ljudet för start gick och kriget kunde börja, de första 400m var mer överlevnadsinstinkt än siming och jag kommer ihåg att det var folk som simma över en, under en och snett framför en. Fick en fot i huvet och hann bli arg i 2 sek, för sen råka jag sparka en i huvet så han tog en kallsup, ett snabbt tummen upp från han så drog jag vidare. Efter första svängen hade dom snabba lagt sigg längst fram och de slöare bakom, låg i mitten gissar jag och kunde äntligen komma in i min egna takt, nu var tävlingen igång på riktigt!

Har en tendens att dra lite till höger när jag simmar så blev nog 2,2 km simining för mig istället för 1,9 hehe xD Men upp ur vattnet efter 36 min simining, och jag var mkt nöjd. La lite väl lång tid i ombytet men väl på cykeln fick jag upp tempot, smått chockad över hur pass backigt det var men även hur otroligt vacker banan var, solen strålade ner i dalarna och studsade i fjordarna. Lyckades hålla ett tempo snitt på 30,22 km/h vilket gav mig tiden 2h 58min på cykelsträckan och iväg på löpningen.

Hade fått känningar i mitt knä på sista milen av cyklingen så var lite rädd för att jag skulle få problem på löpningen. Började ganska lugnt för att känna av, de första 8 km kändes bra men sen börja mina knä strula, framförallt mitt högra knä som vid km 12 knappt kunde bocka på. Fick lägga mig på ett 6 min tempo, för att inte genomföra fanns inte i mina tankar. Tog kraft från en underbar publik, kul att hela staden var ute och hejade, ropade mitt namn (stod på nummerlappen) och några stod med trädgårdsslangen och kylde ner oss förbispringades med kallt vatten. 2h blankt blev det på löpningen.

Kom i mål på tiden 5h 47 min, vilket var 13 min snabbare än mitt mål så jag är överlycklig =) Vill ge ett stort tack till hela ledningen av tävlingen och även till alla funktionärer som gjorde detta till en av mina bästa upplevelser någonsin.

/Marcus

RSS 2.0