Dag 9


Gomorrn =)

Idag orkade jag inte gå upp och steka ägg/bacon så blev en hamburgare med några lager ost på =P Fortfarande mätt och belåten... Kan dock se lite konstigt ut som frukost och folk kan ju kolla en aning snett på mina lunchlådor som oftast är täckta med ost ect.

Vecka 2 är iallafall i full rulle, känns faktiskt mycket bra! I måndags blev det ett massivt biceps/triceps pass på gymmet och igår en 7km löpning på rätt hög nivå följt av ett ben/mag pass. Känns rejält idag xD Det har ju varit min största oro, dvs att inte orka med att träna på den nya kosten, men ser bra ut änsålänge iallafall.

Hittade en intressant kurva över sockerkonsumption, dom sista fyrkanterna är statistik från USA. Nu är inte dom senaste åren med men kan ju utan tvekan gissa att det fortsatt en bra bit upp till =P Dom 2 svackorna man ser är 1a och 2a världskriget (pga rationer)



Är du intresserad av LCHF så ta gärna en titt på  " www.kostdoktorn.se/ " står mkt
vettig information =)


Första veckan av LCHF klar!


Hej!

En vecka har nu gått med min nya kost och nu på slutet av veckan har jag inte kännt av någon trötthet, fått minskat sötsug. Den största förändringen tycker jag ändå är hungern, från att kunnat äta en rejäl portion (läs 2) och sedan efter en timme vara hungrig som en varg efter en vinter på tallbarr kan jag nu äta frukost (ägg+bacon) och vid 1 tiden komma på att jag glömt äta lunch.... xD

Det är ju självklart en rejäl vanefas att gå igenom, att ens handla så mkt kött, mejeriprodukter och fett, till att vänja kroppen till att orka igenom ett träningspass på "fettdrift" tar ju lite tid.

Lite intressant fakta som ändrats på 7 dagar av mkt protein och fett:

Vikt:   Minus 3,2kg
Midja: Minus 2cm
Bröst: Minus 2cm
Lår:    Stabilt
Höft:   Minus 1cm

Nedgången kan vara både vatten och lite muskelmassa med, men tagit vikt/mått samma tid på dygnet och från och med idag drar den hårdare träningsfasen igång igen =)

Läst massa intressanta artiklar och forskning på sistone vilket jag tänkte köra lite länkning till imorgon!
Både jag och någon läsare ansåg att våtdräkten uppe till höger var snyggast (även den som har bäst prestanda) xD Så det lutar nog åt ett inköp mkt snart... Tempen i vattnet har ju nog smugit sig ner en bit pga denna Svenska fina sommar så skall bli intressant =P




Löpträning och sockersug


Hej

Dag 5 på LCHF kosten och jag besökte Malmöfestivalen igår, räckte att jag såg skylten med "Mini Donuts" så kände jag hur hela min kropp nästan förflytta sig själv dit, förbi kön och gick loss =P Men jag la band på mig och det blev ett mycket gott grillspett med sallad =)

Begav mig ut på löpträning:

Running 7.57 km in 39m:50s
Calories:665 kcal
Average Pace:5:16 min/km
Distance:7.57 km
Duration:39m:50s

Ge mig en morot tack =P
morot


Första träningen på fett och protein


Hey!

Dag 3 på LCHF kost och det har varit både positivt och negativt, min galna hunger har lugnat sig mycket och känner inget akut behov av att äta mellan mina måltider. Trodde sötsuget skulle vara värre idag men förutom att jag förmodligen skulle kunnat offra ett mindre fotbollslag för en Red Bull i eftermiddags så har det vatt rätt chill =P

Det lilla negativa skulle väl vara att det har varit en av dem sjukaste veckorna på jobb, galen belasning och mkt ansvar på en hjärna som fortfarande vill ha massa kolhydrater(socker) för att koppla rätt xD Lite huvudvärk imorrse men släppte framåt lunch.

Blev första träningspasset på det nya bränslet vilket var över förväntan!! Hade både styrka och motivering för att kunna köra på med ett hårt bröst/biceps pass samt lite ben =) Hoppas varje träning blir så framöver trots att jag kör benhårt med kosten, inte ätit något med mer än 5g kolisar per 100g sedan i söndags kväll!

Börjat kolla på våtdräkt till simträningen inför Ironman, frågan är vilken av dessa 3...


LCHF + Nystart av träning


Hej!

En vecka har gått sedan jag körde Malmö Halvmarathon, hade 2 mål: 1. Springa hela vägen 2. Komma under 2 timmar.

Till min glädje hjälpte viljan mig att springa nonstop på 1h 51 min 33 sek =) Väntar ivrigt på målgångsvideon, skall bli skoj o se då jag totallt körde loss dem sista 600 metrarna.

Har även idag dratt igång min nya kost baserad på LCHF, kändes mkt konstigt att langa upp smör, bacon, vispgrädde, ägg och en massa kött i kassan på Ica. Men blir lite trial and error nu, läst på väldigt mkt och pratat med många som kört det olika länge. Verkar vara väldigt olika från person till person men nästan alla är positiva till kosten.



Jag som person drivs ju som en duracell kanin mot allt nytt så blir ett helhjärtat försök. Träningen är väl det som ligger mest i tankarna för tillfället. Har Ironman 70,3 i siktet och skall strax dra igång både cykel och sim träning, vilket kan bli tungt utan mina gamla kära kolisar =P

Kommer skriva regelbundet samt försöka hålla igång med måttband/våg/kamera i bra frekvens =)


/M


RSS 2.0